Het begint met begrijpen waarom bezoekers naar jouw website willen vinden. Welk probleem los je voor ze op. Met welke woorden wordt gezocht en wat willen ze weten zodat ze langer op je website blijven. Dat is voor Google een indicatie of je website het beste resultaat is voor de gebruikte zoekwoorden. Het optimaliseren op gevonden worden wordt SEO genoemd. Je kunt ook adverteren met Google adwords en Facebook.  Dat is een ander onderwerp.

Tip 1 zoekwoorden bepalen

Maak een lijst van zoek woorden. Dat kunnen ook combinaties van meerdere  woorden zijn. bv website laten maken of WordPress Breda. Ken je klanten vraag dan welke zoekwoorden zij gebruiken.

Tip 2 gebruik je zoekwoorden

klinkt logisch toch. Het belang van een zoekwoord is duidelijker  als het gebruikt wordt in kopjes, vette teksten en bij alt teksten van plaatjes. De gratis SEO plugin van YOAST helpt je om dit op de juiste manier te doen. Je kunt daarmee ook je vermelding in zoeklijst van Google bewerken. Daarmee verhoog je de kans dat er wordt door geklikt.

Tip 3 één onderwerp per pagina

Behandel 1 onderwerp per pagina. Het is dan voor Google duidelijker waar je pagina over gaat en daardoor kom je gemakkelijker hoger in de lijst.

Tip 4 bepaal zelf je vermelding in de zoeklijst

Als je gevonden bent dan laat Google je zien met een titel en een samenvatting. Google maakt die titel en samenvatting met gegevens van de gevonden webpagina. Maar vaak is dat niet de optimale vermelding. Met de gratis plugin Yoast SEO kan je de vermelding zelf in geven. Dit met de vorige tips maakt een groot verschil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *