4 top tips om je website sneller te maken

Langzame websites staan lager in de zoeklijst en worden vaker verlaten

Tip 1 maak plaatjes op maat

Camera’s en mobieltjes maken steeds gedetaileerdere foto’s. Maar het meest gangbare grote scherm is maar 1920 beeldpunten (pixels) breed. Daardoor is een foto met meer pixels in de breedte op je website zinloos. Een foto die 2x te breed is heeft  4x (2 x 2) zoveel tijd nodig om over te sturen.

Als je een foto niet de volle breedte van het scherm gebruikt dan kan je met minder pixels toe.

Dit is de tip waarmee je het gemakkelijkst een grote snelheids winst behalen.

Tip 2 caching

Caching is een verzameling technieken waarbij je dingen bewaart om te hergebruiken. Daardoor genereer je een pagina niet iedere keer als de pagina wordt opgevraagd of stuur je een plaatje 1 keer en bewaar je heteven voor het geval dat he nog een keer  nodig is.

In WordPress kun je plugins gebruiken om caching te regelen. De gratis plugin van de makers van WordPress, WP super cache installeer je met een paar klikken en geeft weinig problemen. Probeer het en als het niet bevalt gewoon verwijderen. Veel winst voor weinig moeite

Er isveel meer winst te behalen met bijvoorbeeld de gratis plugin W3 super cache. Je moet er meer voor instellen en meer van begrijpen.

Tip 3 beperk plugins

In WordPress kun je plugins laden voor veel verschillende doelen. Maar dat gebeurt iedere keer als je een pagina laad. Dat kost tijd. Dus als je een plugin hebt geprobeerd en je wilt het niet gebruiken deactiveer dan die plugin. Ook plugins die je af en toe gebruikt kan je het beste zo vaak mogelijk gedeactiveerd laten. Ook zijn er grote kwaliteits verschillen in plugins. Het kan de moeite waard zijn om verder te zoeken. Gebruik alleen plugins als je ze echt nodig hebt.

Tip 4 Database opschonen

In WordPress worden alle paginas en berichten opgeslagen in een database. Daarbij worden oude versies bewaard. Iets vinden in een grote database vraag meer tijd. Je kunt je database automatisch laten opruimen door de gratis plugin WP-optimize.  Doe dit als je veel gewijzigd heb en je zeker weet dat je niet naar oude versies terug wilt.

Deel deze blog

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email