Adverteren met Adwords

Google bepaald welke webpaginas worden getoond als je zoekwoorden in geeft. Maar boven en onder op de paginas van de zoeklijst worden advertenties voor webpaginas getoond waarvoor wordt betaald. Je kunt die plaatsen kopen met Google Adwords. Als je op een advertentie voor een webpagina wordt geklikt dan betaal je. Het klinkt simpel maar het is complexer.

Veiling

Iedereen wil adverteren en Google wil er zoveel mogelijk aan verdienen. Je moet daardoor bieden op een zoekwoord. Daarbij wordt een advies gegeven wat bod kan zijn. Je kunt daarbij een budget op geven. Zodat je de kosten kunt beheersen.

Rendement

Wat je rendement is is afhankelijk van wat je doel is. bv wil je een product verkopen of wil je naamsbekendheid krijgen of een combinatie daarvan. Overwegingen:

  • als een bod een paar cent is of een paar eur maakt veel uit. Stel dat je 100 kliks nodig hebt om een product te verkopen. Dan kan het adverteren snel een groot deel van de kostprijs worden;
  • Als je een lager bod instelt dan krijg je ook kliks. De vraag is of dat kliks zijn die meer verkoop opleveren of juist minder.

Zoekwoorden

In Adwords kun je op zoek naar de juiste zoekwoorden. Je krijgt inzicht in concurenten en zoekvolumes. Dat is ook waardevolle informatie als je niet adverteert. Dus neem een kijkje in Google adwords.

Meer blogs over SEO vind je hier

Deel deze blog

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email