Beheer de inhoud van je website: CMS (WordPress)

Vroeger werden websites gecodeerd door specialisten. In Content Managment Systemen (CMS) wordt de inhoud van een website in een databse opgeslagen. Het bekendste voorbeeld is WordPress.

In WordPress kun je zelf tekst met afbeeldingen wijzigen in een scherm dat lijkt op Microsoft Word. Afbeelding kun je eenvoudige laden, bewerken. WordPress zet alles om naar code die je op je pc / smartphone ziet als website.

Voordelen van een CMS

Je kunt zelf je website maken en onderhouden.  In WordPress zijn een veel dingen goed geregeld:

  • vormgeving. Door het laden van een thema kun je gemakkelijk de vormgeving van een website regelen;
  • functionaliteit. Door het laden van een ‘plugin’ kun gemakkelijk functionaliteit aan een website toevoegen;
  • beveiliging. In WordPress is beveiliging  goed geregeld en met (gratis) plugin krijg je een hoog beveiligings nivo.

Er zijn meer CMS pakketten die waarschijnlijk niet allemaal de kwaliteit van WordPress halen. Dat is logisch want voor 50 % van de websites wordt WordPress gebruikt. Daardoor heeft WordPress schaalvoordelen en heel veel ‘testers’.

Nadelen van een CMS

Je hoeft met WordPress niet veel te weten van de techniek van websites.  Daardoor zie ik regelmatig website die groot en langzaam zijn. Wil je daar meer over weten lees dan mijn blogs over optimaliseren. Een ander probleem is het vertalen van je boodschap naar een website die duidelijk en goed vindbaar is. Dat is lastig en je moet er haast professioneel voor zijn.

Deel deze blog

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email