WordPress is het grootste platform voor websites. WordPress is gratis en het is te gebruiken zonder technische kennis. Zelf bouwen van een website werd daardoor voor een groot publiek mogelijk. Maar wie zit er achter WordPress?

De toen 19 jarige Matt Mullenweg is begonnen met WordPress in 2003 . Door de introductie van plugins kan er vanaf 2004 extra functionaliteit worden toegevoegd. In 2005 werd versie 1.5 meer dan 900 000 gedownload. In deze versie kon je voor het eerst  thema’s gebruiken. Met een thema geef je je WordPress website een eigen vormgeving. Een aantal keren per jaar komen nieuwe versies van WordPress uit. De laatste versie wordt rond de 20 miljoen keer gedownload. WordPress is geëvalueerd tot veilige, geavanceerde en gebruiksvriendelijke basis voor websites.

Matt Mullenweg is nog betrokken bij WordPress als spreker en als CEO (directeur) van Automattic, het bedrijf dat WordPress uitbrengt. Dat doen ze niet alleen: WordPress is een Open Source project. Gebruikers werken mee aan het ontwikkelen en vertalen van WordPress. Ook in Nederland zijn er bijeenkomsten van WordPress gebruikers. Lokaal zijn er meetups. Er is er waarschijnlijk ook een bij jou in de buurt (google: meetup wordpress). De vrijwilligers delen eigen ervaringen en dat is voor mij nog steeds een verademing na mijn ervaring met commerciële software. Als deze gebruikers achter WordPress staan dan heb ik er nog meer vertrouwen in. Wat me ook opviel is dat WordPress ook voor grote websites van gerenommeerde namen wordt gebruikt.

WordPress wordt gebracht door een bedrijf met een visie in samenwerking met veel gebruikers. Ik denk dat er weinig pakketten zijn die zo’n solide basis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *